Een bruidsfotograaf boeken: waar let je op?

Van één van de belangrijkste dagen in je leven wil je natuurlijk mooie herinneringen hebben vastgelegd. Om deze reden is het super belangrijk dat je de juiste trouwfotograaf kiest. Om je vast op weg te helpen, geef ik je hieronder een aantal pijlers waar je op kunt letten bij jullie zoektocht naar een fotograaf!

Opleiding en ervaring
Vind je het voor je bruiloft belangrijk dat de fotograaf een opleiding heeft afgerond in de fotografie? Maakt een opleiding je minder uit, maar wil je juist dat diegene veel ervaring heeft? Of vind je beide belangrijk? Dit zijn vragen waar jullie vast over na kunnen denken in je zoektocht naar een bruiloftsfotograaf.

Zelf heb ik een vierjarige opleiding Fotografie in Ede gevolgd en heb ik tijdens en daarna vele bruiloften mogen fotograferen. Zo mocht ik tijdens mijn drie maanden stage in Engeland wel 10 bruiloften fotograferen!

Portfolio
Hoeveel ervaring een fotograaf heeft in het vak, kun je vaak zien aan het portfolio. De beste manier om erachter te komen of een trouwfotograaf bij je past, is dan ook door de trouwfoto’s te bekijken die de fotograaf al eerder heeft gemaakt. Een tip is om daarbij niet alleen naar de gestylde foto’s te kijken. Zie je ook spontane foto’s, hetgeen je juist zo belangrijk vindt? Zie je goede detailfoto’s, zoals je dat ook graag zou willen zien in jullie trouwalbum?

Niet alleen op de website van de fotograaf zelf, maar ook op social media kanalen zoals Facebook en Instagram delen fotografen vaak hun beeldmateriaal. 

Volg je mij al op Instagram? Ik deel regelmatig beelden van de bruiloften die ik heb mogen vastleggen!

Stijl
Als je goed naar de portfolio’s kijkt van verschillende bruidsfotografen, dan zul je zien dat iedere bruidsfotograaf een eigen stijl heeft. Deze stijl zie je terug in zowel de manier waarop de foto’s zijn gemaakt, als de wijze waarop de foto’s bewerkt zijn. Vinden jullie de foto’s mooi die de fotograaf eerder op bruiloften heeft gemaakt? Grote kans dat ook op jullie bruiloft mooie beelden worden genomen! 

Benieuwd naar de trouwfotografie die ik aanbied? Bekijk hier de verschillende pakketten.

Match
Minstens zo belangrijk is dat jullie als bruidskoppel het goed kunnen vinden met de bruidsfotograaf. Je huurt de fotograaf immers in om onderdeel te worden van een heel bijzondere en belangrijke dag in jullie leven. Om te ontdekken of er een goede klik is, vind ik zelf altijd een kennismakingsgesprek super belangrijk. Zo kan een eventuele twijfel of onderbuikgevoel al snel worden weggenomen, en hoef je je over de foto’s op jullie grote dag geen zorgen meer te maken.

Afstand
Last but not least is het goed om rekening te houden met waar de fotograaf woonachtig is. Zo is een fotograaf inhuren uit Arnhem een slimme keuze als je zelf ook gaat trouwen in Arnhem. Een fotograaf die bij jou uit de buurt komt, kent namelijk ook veel mooie plekjes in de buurt om foto’s te schieten. Ikzelf bijvoorbeeld woon en werk als trouwfotograaf in Arnhem en ik ken mooie natuurgebieden als de Posbank, de Veluwe en Sonsbeekpark als mijn broekzak! 

Wil je vrijblijvend kennismaken zodat we kunnen kijken of er een match is? Ik kom heel graag met jullie in contact. Stuur me een berichtje en je hoort snel van me!