Kinderen vermaken op je bruiloft: hoe doe je dat?

Ga je binnenkort trouwen? Grote kans dat er op (een deel van) je huwelijksdag kinderen aanwezig zijn. Op deze dag wil je natuurlijk dat zowel jong als oud zich vermaakt, én dat de genodigden niet steeds op de kids hoeven te letten. Het is misschien niet het eerste waar je aan denkt bij het organiseren van de bruiloft, maar toch kan het een goed idee zijn je vast op de jonge genodigden voor te bereiden.

In deze blog deel ik graag tips met je hoe je ook de kleintjes kunt laten genieten van jullie trouwerij!

Tip 1: Maak een apart kinderhoekje
Bedenk van tevoren goed hoeveel kinderen je verwacht op je bruiloft. Op basis daarvan kun je een aantal tafels vrij houden voor de kids, bijvoorbeeld achter in de zaal. Vooral meiden vinden het vaak leuk om te kleuren. Zorg dat er genoeg kleurpotloden en A4’tjes klaar liggen. Je kunt zelfs een wedstrijdje uitzetten: wie maakt de allermooiste tekening voor het bruidspaar?

Tip 2: Laat kinderen plezier beleven in stijl
Ook voor kinderen is een bruiloft een spannende dag. Het mystieke van een bruiloft kun je ook voor kinderen aankleden, bijvoorbeeld door in de zaal tipi-tentjes neer te zetten waar kinderen in kunnen verstoppen en met elkaar kunnen kletsen. Of misschien vinden ze het stiekem heerlijk om er af en toe even hun eigen rustmomentje te pakken. 

Tip 3: Neem een voetbal mee
Heb je het geluk dat het buiten mooi weer is, dan kunnen kinderen zich eindeloos vermaken met een voetbal, frisbee of badminton set. Of laat ze juist speelgoed ontdekken dat populair was toen jullie zelf jong waren! Misschien hebben jullie ouders op zolder nog wel skippyballen of JoJo’s liggen? Een andere 90’s attribuut zijn de echo microfoons waar menig kind vroeger een playbackshow mee heeft gewonnen. Leg ze klaar voor de kids en wie weet verzorgen ze spontaan een optreden tijdens jullie bruiloft!

Tip 4: Betrek ze bij de plechtigheid
Het is leuk om te zien dat de kinderen zichzelf vermaken, maar je wilt natuurlijk ook dat de kinderen zoveel mogelijk onderdeel zijn van deze belangrijke dag. In plaats van je eigen kinderen, nichtjes of neefjes bij hun ouders te laten zitten, kun je ze ook bij de ceremonie betrekken. Vinden ze misschien super spannend, maar ook heel erg leuk!

Bonustip:
Bekijk welke mogelijkheden je allemaal hebt. Mocht je meer dan 10 kinderen op je bruiloft hebben, dan zijn er afhankelijk van je budget, het weer en jullie stijl nog veel meer opties. Zo kun je een springkussen huren, een filmzaaltje maken of een ijscowagen inhuren. Ook kun je meer je handen vrij houden door iemand in te huren die kinderen schminkt of henna-tattoos zet, of je betrekt er een oppas bij die de kinderen bezighoudt met bijvoorbeeld knutselen en spelletjes doen. 

Er zijn dus meer dan genoeg mogelijkheden om ook de kinderen goed te vermaken! Niet alleen je bruiloft zelf, ook het vermaak van de kids wil je natuurlijk goed op de foto’s hebben.

Zijn jullie al op zoek naar een fotograaf? Ik maak graag kennis om de mogelijkheden te bespreken!