Mooie locaties familieshoot: de herfst in Arnhem

Woon je in de regio Arnhem, dan kan het bijna niet anders of je hebt de bekende natuurgebieden Sonsbeek, de Hoge Veluwe en de Posbank wel eens bewandeld. Nu het volop herfst is in Nederland, is er des te meer reden om deze parken te bezoeken. Op zonnige dagen (en minder zonnige dagen) kun je zelf bewonderen hoe de felgroene bladeren langzaam verkleuren naar oranje-, rood- en bruintinten.

Wist je dat er nog veel meer prachtige, soms verborgen parken in en rond Arnhem te vinden zijn? 

In deze blog som ik er 5 op. Ze zijn perfect voor een wandeling én voor een fotoshoot.

Park Angerenstein
Rijd of fiets je richting Velp vanuit Arnhem, dan zou je er zo voorbij rijden. Veel mensen kennen het opvallende verzorgingscentrum Insula Dei, maar weten niet dat er aangrenzend een bijzonder park ligt. Kenmerkend voor Park Angerenstein is het netwerk van verschillende beken, watervallen en vijvers. Een prachtige, diverse locatie voor een fotoshoot! 

Uiterwaardenpark Meinerswijk
Woon je ten noorden van de rivier in Arnhem, dan bestaat de kans dat je Meinerswijk nog niet hebt ontdekt. In dit unieke gebied oogt de natuur nog wild en onaangeraakt. Je loopt al snel tussen paardjes en koetjes en komt ineens langs mooie, afgelegen huizen, kleine strandjes aan het water en verlaten monumenten. Ook vind je aan de rand van Meinerswijk, dicht bij de Nelson Mandelabrug, de stadsblokken en de oude haven van Arnhem. Een combinatie van ruige stadsnatuur en een industriële look. Need I say more?!

 

Landgoed Mariëndaal
Van het Airborne museum in Oosterbeek tot aan Landgoed Mariëndaal zijn bosrijke parken, kronkelpaden en bruggetjes te vinden. Iconisch is ook de ‘Groene Bedstee’, de tunnelvormige beukenhaag van ruim 300 meter lang! Deze kleurt prachtig groen in de lente, maar is misschien nog wel het mooist in de herfst, wanneer zowel het pad als de takken bezaaid zijn met oranje- en roodtinten.

Wolfhezerheide
Net als de welbekende Posbank, is ook de Wolfhezerheide in alle paarstinten bedekt in de maand augustus. Doordat het minder bekend is dan de Posbank, maar wél 264 hectare beslaat, is het er een stuk rustiger. Minder publiek dus als je rustig met je fam wil genieten van een fotoshoot. En deze plek is niet alleen in de zomer prachtig. Ook in de herfst kun je hier geweldige plaatjes laten schieten!

Gulden Bodem
Maak je een wandeling door Sonsbeek en Zypendaal, dan is de kans groot dat je de Gulden Bodem misloopt. Dit stukje park ligt ten westen van Zypendaal, aan de overkant van de weg, en is officieel een rijksmonument. Aan het begin van het park staan de Parkwachters van Gulden Bodem; dit zijn drie tamme kastanjes die meer dan 300 jaar oud zijn. Ze zijn benoemd als een van de 15 bijzondere bomen van Gelderland. Reden genoeg dus om hier langs te wandelen tijdens een fotoshoot!

Weet jij nog een mooie, verborgen plek in Arnhem voor een herfstachtige fotoshoot? Laat het me vooral weten!