Fotoshoot boeken: 5 redenen voor een wintershoot

Er zijn veel redenen om een fotoshoot te boeken. De zussen op de foto hierboven wilden hun vader te verrassen met een origineel kerstcadeau. Of dat ze is gelukt? Ik denk het wel…⁠ ⁠

“Wat ben je toch een geweldig mens. Onwijs bedankt voor de mooie foto’s. Je hebt iedereen aan het huilen gekregen!”

In de zomer denk je misschien alleen aan die heerlijke vakantie die je gaat vieren, of aan alle zomerse activiteiten samen met je familie en vrienden. Juist de winter is daarom een perfect moment voor een fotoshoot.

In deze blog noem ik 5 redenen waarom juist de winter perfect is om een fotoshoot te boeken.

1. Oude foto’s vervangen 
Wanneer je op visite komt bij je ouders en je telkens weer die ene foto ziet waar al je broers en zussen op staan… Maar wel 10 jaar jonger en wat kilo’s lichter 😉 Het is zo herkenbaar. Mijn oud-tante heeft een foto van mijn broertje en mij in de woonkamer hangen die wat mij betreft toch beter ergens anders kan hangen. Dit is dan ook het juiste moment om een familie fotoshoot te boeken om die ene foto toch echt een keer te vervangen! Misschien wel een leuk moederdagcadeau? 

2. (Verjaardags)Cadeau
Een (familie)foto is een origineel kerstcadeau om je vader, je kinderen of je opa en oma mee te verrassen. Ook moederdag en vaderdag zijn het uitgelegen moment, en heb je al gedacht aan een  fotoshoot cadeau geven aan vrienden of vriendinnen? Een gezellige middag gegarandeerd!

Fotografie Arnhem - Een gelukkig gezin op het zand

3: Zwangerschap en newborn 
Het is een speciale tijd wanneer er een klein wonder in je buik groeit. Zelfs als dit je tweede of derde zwangerschap is – het blijft elke keer enorm speciaal en de moeite waard om dit vast te leggen.  

CADEAUTIP: Is een goede vriendin zwanger? Een zwangerschapshoot kan een geweldig cadeau zijn om te geven! Deze foto’s vormen die eeuwige herinnering die zo belangrijk is. 

Twijfel je of dit wel iets voor jou is? Mijn tip: neem contact op met verschillende fotografen die hierin gespecialiseerd zijn. Zo krijg je een goed beeld van wat je kan verwachten. Wilt de fotograaf je gekke poses laten doen, of je gekke kleding outfits aan laten doen? Bespreek eerst je wensen om zo niet voor onverwachte momenten te komen te staan!

Zie jij het al helemaal voor je om gezellig samen met je man te wandelen over de heide? Of heb jij het liefst dat jullie in je eigen woning foto’s laten maken? Het kan allemaal – niets is teveel om jou op je gemak te stellen tijdens een zwangerschapshoot. 

4. Online zichtbaar zijn 
Het is belangrijk om als ondernemer (online) zichtbaar te zijn. Je onderscheidt je namelijk van andere ondernemers door je bedrijf persoonlijk te maken en een gezicht achter je onderneming te laten zien. Geen foto’s meer van jou met je zonnebril, op het strand of op een leuk feestje. Dit soort foto’s zijn misschien perfect voor je eigen Instagram, maar niet voor je website, nieuwsbrieven of zakelijke social-media-kanalen. 

Precies om die reden is een brandingshoot perfect voor jou! Gevarieerde beelden om een duidelijk beeld te krijgen wat jij met jouw bedrijf aanbiedt.

 

5. Boudoir shoot 
Een boudoirshoot is een persoonlijke fotoshoot die steeds populairder is   onder jonge vrouwen. Tijdens een boudoirshoot word je vastgelegd in je mooie lingerie. Er wordt een intieme sfeer gecreëerd in bijvoorbeeld een hotelkamer of knusse Airbnb waar fijn licht naar binnenvalt.

Een boudoirshoot is echt een cadeautje voor jezelf en je zelfvertrouwen. Om deze foto’s later terug te kunnen zien en je nog eens duidelijk beseft hoe prachtig je bent, want jij mag er echt wezen!

Heb ik jou enthousiast gemaakt en op ideeën gebracht? Super!
Mocht je benieuwd zijn naar mijn aanpak tijdens een fotoshoot of wil je meer informatie? Klik hier om mij een berichtje te sturen met je vraag, ik kijk er naar uit!